Vill du ansluta dig till vårt nät?

En fiberanslutning är grunden för dagens och morgondagens internet, tv och telefoni. Lika självklar infrastruktur i huset som el, vatten och avlopp. Fibern är med sin gränslösa kapacitet framtidens bredband som snart har ersatt kopparkablar, kabeltvnät, antenner och paraboler.

Just nu pågår planeringen för de nya områden som kommer bli erbjudna fiber från SplitVision under 2017. Som husägare kommer du få all information du behöver för att kunna beställa din fiberanslutning. Du kommer även få möjlighet att gå på informationsmöten och träffa den entreprenör som genomför anslutningen av just ditt hus.

För dig som bor i ett område där SplitVision grävt färdigt, finns alltid möjligheten att göra en efteranslutning. Beställningen gör du via splitvision.se alternativt genom att kontakta kundtjänst.
Event - Vi genomför kontinuerligt aktiviteter där vi informerar och pratar fiber runt om i Boråsområdet. Besök oss gärna, vi finns där ni finns!
Vi kommer bl.a. finnas på plats på vårmarknaden, pridefestivalen,sm-veckan, alla sommartorsdagar, kretsloppet samt höstmarknaden.


Så här går det till


Information

Först kommer det information och även ett avtal till dig i brevlådan. Har du redan bestämt dig för att installera fiber är det bara att skriva på och skicka in avtalet.


Möte

Du bjuds in till informationsmöte. På mötet svarar vi på frågor och berättar mer om fiber, grävning och installation.


Dörrknackning

Under en period kommer vi att knacka dörr i ditt område. Då får du chans att fråga och lära dig mer. Varje område får också besök av vår fiberbil. Håll utkik på din områdessida för att se när vi är på plats.


Grävmöte

När du skickat in ditt avtal blir du inbjuden till grävmöte. På mötet får du träffa den entreprenör som kommer att gräva ner rören för fiber i ditt område. På mötet får du all information du behöver. Därefter bokas du på ett personligt möte med din entreprenör.


Gräv & Håltagning

Nu är det dags att gräva ner rören för fiber på din tomt och göra håltagning in i huset. Har du valt vårt anslutingsalternativ ”All Inclusive” är det entreprenören som utför grävningen. Har du valt ”Gräv Själv” är det du själv som ansvarar för gräv och nedläggning av tomrör. Håltagningen utförs alltid av Entreprenören.


Installation

När grävning av rör är färdigt blåses fibertråden in i rören. Därefter kommer en installatör hem till dig och ansluter kopplingsdosan på insidan av väggen. Upp till 5 m från denna ansluts sedan mediaboxen. Det är genom Mediaboxen de tjänster du köper levereras.


Beställ tjänst

Så fort du vet ditt installationsdatum kan du gå till splitvision.se och beställa tjänst*. Här ser du alla olika tjänsteleverantörer som du kan välja. Vi hoppas att du får mycket nytta och nöje med din fiberanslutning!
* Har du ingen aktiv internetuppkoppling kopplar du datorn direkt till Mediaboxen. Då kommer du direkt till sidan med alla tjänster)

Företag, större fastighetsägare och bostadsrättsföreningar
Som fastighetsägare (ej villaägare) kan du också skicka in en intresseanmälan. Klicka på knappen under rubriken Fastighetsägare till höger. Vi kontaktar dig, berättar hur det går till och lämnar en offert på anslutning.

Marknadsmässig anslutning

All anslutning sker på marknadsmässiga villkor, dvs fastighetsägare anmäler intresse. Vi undersöker förutsättningarna för utbyggnad och fastighetsägaren betalar anslutningskostnaden. Det gäller oavsett om det är en stor hyresfastighet, en villa eller en gård på landet.

Är du redan ansluten?

Vet du inte om din fastighet redan är ansluten? Det kontrollerar du enkelt genom att skriva in fastighetens adress i rutan längst upp till höger. Är du inte ansluten har du möjlighet att göra en intresseanmälan.
Kommande anslutningar
Pågående anslutningar
Färdiga områden
Information kring SplitVisions fiberutbyggnad
Fastighetsägare
Fastighetsägare eller kontaktperson för en bostadsrättsförening eller villasamfällighet. Gör en intresseanmälan. Vi hör av oss inom kort och berättar hur det går till.
#inlineditbutton